Cara Hantar WhatsApp Notification Secara Automatik Dari Website & Kedai Online Anda - WaBot
Ciri-ciriFungsiCara GunaIntegrasiHargaFAQTutorialFree Trial

WhatsApp Customer Anda Dengan Mudah & Pantas Secara Automatik!

Tiada lagi masalah emel tak sampai atau sesat ke SPAM sampai buat customer tertanya-tanya. Dan tak perlu bayar cas SMS mahal-mahal.

Bagaimana WaBot Boleh Membantu Anda?

Instant Notification

WhatsApp dihantar terus ke pelanggan atau prospek dalam tempoh tidak sampai 3 saat

Mudah Digunakan

Anda tak perlu gunakan platform ketiga seperti Integromat, Zapier, Pabbly Connect atau Integrately

No Code

Anda tak perlu pandai programming atau coding untuk gunakan WaBot. Tutorial dan support disediakan.

Pelanggan Gembira & Yakin

Pelanggan tak perlu risau tak terima notifikasi. Kalau guna emel, selalu jer sesat ke SPAM.

Berkerja 24/7/365

Sistem WaBot beroperasi di server selama 24 jam, 7 hari seminggu, sepanjang tahun.

Banyak Integrasi Tersedia

WaBot boleh digunakan dengan pelbagai platform seperti WordPress, OnPay, OrderSini, Shoppegram, etc.

Guna Webhook Mudah

WaBot boleh digunakan dengan mudah, dengan mana-mana platform yang boleh trigger "webhook"

3 Langkah Mudah Untuk Menggunakan WaBot

Pastikan anda dah install WhatsApp dalam phone (versi biasa ataupun Business) dan sudah aktifkan nombor.

Log masuk ke sistem WaBot dan generate QR code khas untuk hubungkan WaBot dengan WhatsApp anda.

Scan QR code di WaBot dan setup integrasi yang ingin digunakan.

WaBot Juga Mempunyai Fungsi Tambahan

Bulk Messaging

Anda boleh menghantar WhatsApp broadcast menggunakan WaBot (walaupun penerima tak save pun nombor anda).

Auto Reply

WaBot juga dilengkap dengan fungsi "AutoReply" berdasarkan kata kunci @ keyword. Anda boleh tetapkan keyword yang anda nak WaBot reply dengan pantas.

AutoResponder

Respon secara pantas untuk semua mesej yang diterima (ala-ala "welcome message") dan tetapkan sela masa sebelum respon untuk kali yang seterusnya.

WaBot Boleh Digunakan Dengan...

..Dan Banyak lagi. Akan datang.

Pilihan Pelan Langgan

3 Bulan

Hanya

RM150

🎁  Bonus 🎁

1# Express Broadcast Access

Untuk hantar WhatsApp broadcast dengan lebih pantas (delay antara 15 ke 30 saat).

2# Bulk Contacts Upload via Excel File

Anda boleh upload maklumat contacts secara bulk menggunakan file Excel dengan custom variables.

2# Langganan Sistem WaForm

WaForm adalah sistem untuk non-WordPress setup automation, schedule auto follow-up dan juga hantar WhatsApp broadcast.

6 Bulan

RM300

RM275

🎁  Bonus 🎁

1# Express Broadcast Access

Untuk hantar WhatsApp broadcast dengan lebih pantas (delay antara 15 ke 30 saat).

2# Bulk Contacts Upload via Excel File

Anda boleh upload maklumat contacts secara bulk menggunakan file Excel dengan custom variables.

2# Langganan Sistem WaForm

WaForm adalah sistem untuk non-WordPress setup automation, schedule auto follow-up dan juga hantar WhatsApp broadcast.

Setahun

RM600

RM500

🎁  Bonus 🎁

1# Express Broadcast Access

Untuk hantar WhatsApp broadcast dengan lebih pantas (delay antara 15 ke 30 saat).

2# Bulk Contacts Upload via Excel File

Anda boleh upload maklumat contacts secara bulk menggunakan file Excel dengan custom variables.

2# Langganan Sistem WaForm

WaForm adalah sistem untuk non-WordPress setup automation, schedule auto follow-up dan juga hantar WhatsApp broadcast.

Nak Cuba Dulu Wabot Selama 10 Hari?

Klik jer butang di bawah dan cuba dulu dengan percuma selama 10 hari.

Soalan-Soalan Lazim:

Apa tu WaBot?

WaBot adalah platform yang membantu hantar WhatsApp dari phone anda, terus ke prospek atau pembeli secara automatik.

Bagaimana WaBot berfungsi sebenarnya?

Anda hanya perlu scan QR code dalam sistem WaBot, sama macam anda scan ke WhatsApp Web.

Selepas dah scan, sistem WaBot akan dapat akses untuk hantar WhatsApp menggunakan phone anda.

Adakah WaBot merupakan produk rasmi dari WhatsApp?

Tidak. WaBot adalah servis persendirian bebas yang tidak bekerjasama, ditaja atau disokong oleh WhatsApp dan Facebook.

Nombor siapa yang akan digunakan untuk hantar WhatsApp ke customer saya?

WaBot akan menggunakan nombor anda sendiri. Jadi anda perlu aktifkan nombor tersebut di WhatsApp biasa ataupun WhatsApp Business.

Apakah jenis akaun WhatsApp yang boleh saya gunakan?

Anda boleh menggunakan akaun WhatsApp biasa ataupun WhatsApp Business.

Bolehkah saya menghantar WhatsApp broadcast menggunakan WaBot?

Secara teknikalnya, boleh.

Tapi kami tak galakkan anda guna fungsi ini sebab ia berisiko tinggi untuk menyebabkan akaun WhatsApp anda di BAN.

Sekiranya nak guna juga, pastikan anda tidak SPAM nombor-nombor yang tidak dikenali.

Kami tidak akan bertanggungjawab sekiranya anda dikenakan tindakan oleh pihak WhatsApp atau mana-mana pihak lain.

Apakah jenis mesej yang boleh saya hantar?

Anda boleh menghantar mesej dalam bentuk teks, gambar, video dan juga fail.

Anda juga boleh menghantar mesej dalam format button & list untuk memudahkan pelanggan anda untuk respon.

Bolehkah saya menggunakan WaBot untuk Auto Reply @ sebagai Chatbot??

WaBot mempunyai fungsi untuk "AutoReply" asas berdasarkan tetapan kata kunci (keyword).

Adakah limit tak berapa mesej yang boleh dihantar sehari @ sebulan?

Limit bergantung pada plan yang dilanggan.

1 bulan - 20,000 mesej sebulan

3 bulan - 40,000 mesej sebulan

6 bulan - 60,000 mesej sebulan

1 tahun - 120,000 mesej sebulan

Berapa kelajuan broadcast dalam sistem WaBot?

Kelajuan broadcast yang ditetapkan dalam sistem WaBot adalah 60 saat ke 120 saat untuk memastikan sistem stabil.

Untuk yang melanggan WaBot selama 1 tahun terus, anda akan diberi akses ke dashboard khas yang membolehkan anda broadcast dengan lebih pantas (15 saat ke 30 saat).

Adakah saya boleh hantar WhatsApp ke customer dari luar Malaysia?

Ya, boleh. Anda hanya perlu pastikan format nombor telefon betul (bermula dengan country code yang betul).

Adakah telefon saya perlu sentiasa ON dan mempunyai akses internet?

Ya, telefon anda perlu sentiasa ON dan mempuyai akses ke Internet.

Sekiranya telefon anda OFF dan tiada sambungan ke Internet, mesej tidak dapat dihantar melalui WaBot.

Semua mesej yang gagal dihantar semasa telefon tidak aktif tidak akan dapat dihantar.

Bagaimana untuk mula menggunakan WaBot?

Anda boleh mula menggunakan WaBot dengan memilih langganan bulanan, 6 bulan atau setahun.

Kalau langgan setahun terus, anda akan dapat lebih penjimatan dan juga bonus istimewa.

Bagaimana untuk membayar langganan?

Anda perlu menggunakan kad kredit atau debit untuk membuat pembayaran bagi langganan WaBot.

Bayaran secara manual tidak diterima untuk memudahkan proses pengurusan langganan.

Apa yang akan berlaku kalau saya terlupa nak renew langganan?

Langganan akan diperbaharui secara automatik.

Walau bagaimanapun, kalau bayaran gagal diproses, akaun WaBot anda akan digantung dan tidak dapat berfungsi.

Berapa nombor yang saya boleh guna dengan 1 langganan @ akaun?

Setiap langganan adalah sah untuk 1 nombor sahaja.

Anda boleh langgan lebih daripada 1 nombor untuk digunakan dalam 1 akaun WaBot.

Ada kemungkinan tak untuk nombor saya kena ban dengan WhatsApp sebab guna WaBot?

Kemungkinan untuk kena ban sebab guna WaBot sangat rendah, melainkan anda menggunakan WaBot untuk tujuan hantar broadcast.

Kalau sekadar guna untuk hantar notifikasi dan sebagai chatbot, insyaAllah takde masalah.

Kalau nombor kena ban dengan WhatsApp, macam mana?

Anda boleh buat rayuan dengan WhatsApp atau beli dan daftar nombor baru dan gunakan nombor baru tersebut dengan WaBot.

Boleh ke saya nak tukar nombor yang digunakan semasa langganan masih aktif?

Nombor boleh ditukar seberapa banyak kali, sesuka hati. 

Anda hanya perlu "reboot instance" dan scan QR code menggunakan nombor WhatsApp yang baru.

Boleh ke saya dapat refund kalau lepas dah cuba, tapi nampak WaBot tak sesuai untuk saya?

Anda boleh dapatkan refund penuh dalam tempoh 7 hari selepas akaun anda diaktifkan.


WaBot 2022

Hantar Notifikasi WhatsApp dengan Mudah Secara Automatik!

WaBot 2021

Hantar WhatsApp dengan Mudah Dan Pantas Secara Automatik!

Wabot is wholly owned by Firdaus Azizi Training & Consultancy (002339002-H)